Friday, July 8, 2011

PERKASA Batal Perhimpunan 9 Julai !!

PERKASA telah membatalkan rancangannya untuk berhimpun esok kerana gagal mendapatkan permit polis, kata presidennya, Datuk Ibrahim Ali.

Katanya, ia ekoran kegagalan PERKASA untuk mendapatkan kebenaran dari beberapa pihak pengurusan stadium yang dipohon sebagai lokasi perhimpunan PERKASA.

NONEBerikutannya, Ibrahim berkata ahli-ahli PERKASA yang telah mendaftar untuk berhimpun esok, diminta "bersiar-siar di sekitar Kuala Lumpur khususnya di Taman Tasik Titiwangsa.

"Buat masa ini batal, tetapi kita akan berusaha untuk mendapatkan stadium, kalau dapat kita akan pohon permit polis," katanya.

Ditanya mengenai masa yang sudah suntuk, Ibrahim berkata, pihaknya kita akan mencuba sedaya upaya untuk berbuat demikian.
Pagi tadi, dalam satu kenyataan, Ketua Polis Daerah Sentul ACP Zakaria Pagan berkata permohonan PERKASA untuk berhimpun di Stadium Titiwangsa di Kuala Lumpur esok telah ditolak.

Katanya, penolakan itu kerana Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang menguruskan stadium berkenaan tidak meluluskan tempahan mereka.-mkini


EDYES wrote:
Kemungkinan-kemungkinan PERKASA batalkan perhimpunan;

1. Langsung tak dapat sambutan kerana tujuan perhimpunan yang semata-mata mahu menggempur peserta himpunan BERSIH - rakyat kian bijak !!

2. Bukan sahaja tak dapat perkenan YDP Agong, tetapi nak mengadap Agong pun tidak dilayan.

3. something fishy... 

No comments:

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan