Saturday, July 9, 2011

Imelda Rosmah dan cincin nilai RM24.4 juta

Pendedahan Oleh: Chegubard

Imelda Rosmah dan cincin nilai RM24.4 juta

Ingatkah kita dengan sejarah Imelda Marcos, wanita no.1 Filipina. Satu ketika dahulu negara itu sama tarafnya khusus dalam bidang ekonomi dengan kebanyakan negara rantau ini termasuk Malaysia. Namun negara itu hancur kerana rasuah yang tak terbendung. Lebih cepat kehancurannya kerana wujudnya wanita pertama yang rakus , Imelda, maka negara tersebut seperti tak mampu lagi bangkit hingga kini.

Ketika rakyat susah Imelda berbelanja mewah. Namun bila rakyat bangkit beliau dan suaminya terpaksa hidup dalam buangan.

Dalam negara ini kita telah ada tokoh yang lebih 'menggila dari itu'... Ketika rakyat susah Imelda Malaysia terus bermewah. Seperti di Filipina ketika dulu juga wajah Imelda Malaysia ini juga diwajahkan dengan perbagai propaganda untuk menipu rakyat. Dan jika ada rakyat yang masih bangkit melawan maka akan dilabel perbagai gelaran negatif dan akan berdepan tindakan undang-undang.

Di bawah ini lihatlah 'print screen' dari sistem Kastam. Pembelian cincin belian bernilai RM24.4 juta... Ia dibawa masuk tanpa sebarang cukai !!!

Imelda Malaysia sila jawab dan jelaskan... Ayuh Bangkit Rakyat !!


Ps: edyes hanya sempat upload satu drpd 4 keping gambar dokumen. Sila ke blog chegubard untuk lihat baki dokumen.

Now OTW ke 'Gaza' Malaysia
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

7 comments:

Anonymous said...

biaq p kat dia la...dah dia dok kat tempat tu.....kalau hang jadi mcm dia pon aku rasa lebih lagi kot.....tak pon cincin2 yg mcm tu hang sarung kat k**e hang jer...tak pon letak kat k*l*n*ik bini hang.....

Anonymous said...

hahaha...takdak crita lain ka...lawak2

puspawangi said...

memang kita tau lah sapa yg suka buat komen2 mcm ni..kalau tak lucah taksah!!

Anonymous said...

24.4juta dia belanja duit rakyat utk beli cincin hang ckp lawak? lawak btoi hang ni..buduh..

Edyes said...

Dulu masa aku sokong umno pun pernah jgk fikir mcm tu... Pernah sehari aku sembang dgn member aku penyokong PAS, aku cakap benda yg sama. Aku cakap kalau member aku tu jadi PM, mesti buat apa yg PM buat.

Dgn selamba member aku jawab - itulah pemikiran kau, pemikiran yg mencerminkan diri sendiri. Kalau kau fikir mcm tu, jadi lah kau mcm tu...

Terdiam jugak aku.

Pasal mencarut2 nie, dah mmg mcm tu org UMporNO... Apa nak heran...

Kama Irahsa said...

mana tulis 24.4 juta tu? xnmpk pun..

Anonymous said...

Salam bro,
harga sebenar RM73juta.
USD20mil tu harga opening, maybe the rest tu handling price + commission.

Source -> http://www.forbes.com/pictures/ehgm45lfm/natural-fancy-blue

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan