Tuesday, July 26, 2011

Adakah Ini Bukti Pilihanraya Semakin Hampir ?



Kah kah kah kah... Ada pilihanraya tergempar ke? Atau PRU peringkat 'mini-market' ? Apakah ini bukti yang mengatakan PRU 13 dah semakin hampir ?? kah kah kah kah...

Gayanya macam nak jual barang keperluan dengan harga murah untuk rakyat, tapi rupanya nak promosi Barisan Nasional semata-mata... Inilah yang dikatakan ada udang disebalik mee. Kerajaan mana pernah IKHLAS...

Kalau buat sekolah atau hospital atau apa-apa sahaja premis keperluan rakyat, mesti ada signboard besar yang bertulis "sebuah projek kerajaan Barisan Nasional" siap dengan lambang dacingnya sekali... Adakah duit BN yang digunakan atau duit rakyat yang digunakan ?

Terus terang aku cakap, masa aku kecik-kecik dulu berlambak-lambak orang pakai baju BN, topi BN dan payung BN... Tapi sekarang dah kurang... kalau ada pun di cerok-cerok kampung orang buat baju perasah menoreh getah... Itupun dah kurang dah, segan katanya...

Mungkin berita/gambar nie dah pernah disiarkan sekitar bulan lepas... tapi aku terlepas pandang mungkin kerana fokus untuk BERSIH 2.0 dan juga trip seminggu ke Hanoi...

Apa yang penting, kelaku kurang bijak macam nie janganlah diulang andainya Pakatan Rakyat memerintah nanti... Nak raikan rakyat, biarlah ikhlas kerana rakyat hari ini bijak menilai (kecuali mereka yang dikepong salur maklumatnya...)











SUMBER GAMBAR : Pencacai se-Malaysia

3 comments:

Toi'Toi' said...

MYDIN mana nie????
BODOH!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

BOIKOT MYDIN!!!!!!!!!!!!

Anak Perelih said...

ni berlaku masa sebelum election 2008...

yg herannya.. barang barang ni BN bagi free je tapi boleh lak diaorg jual... ada orang nak beli ke..? hehehhehehe

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan