Tuesday, March 1, 2011

Che'GuBard Kata Rosmah Lebih Teruk Dari Leila Ben Ali? Video Di Sini !!

sisi

Siri 2 : http://youtu.be/KZA8rJm-gxs

Siri 3 : http://youtu.be/dAKSvIQ2Yy8

Siri 4 : http://youtu.be/9Xqhm-aniWE

Siri 5 : http://youtu.be/tg4fzyfR3Uw

Siri 6 : http://youtu.be/SLy7Epbxrqw

Salam pilihanraya kecil,

Di bawah adalah sebuah laporan dari TV Selangor yang melaporkan che'GuBard dengan keberanian sebagai icon anak muda pendesak mengatakan Rosmah lebih teruk dari Leila Ben Ali!

che'GuBard juga turut mendesak agar rakyat bangkit menentang segala pembaziran yang dilakukan oleh isteri Perdana Menteri antaranya ialah perbelanjaan luar negara termasuk menginap hotel termahal dan yang terbaru ialah, hadir berkempen menggunakan heli untuk pilihanraya Merlimau dan Kerdau. 

Pidato che'GuBard di Dewan Milenium Kepala Batas terbahagi kepada 6 siri, salah satu siri-siri di atas mengandungi kenyataan che'GuBard berkenaan apa yang ditulis dalam laporan TV Selangor.

Diharap pengunjung blog dapat meluangkan masa menonton pidato che'GuBard yang dibawakan khas untuk anda.


Rosmah Lebih Teruk Dari Suzanne, Leila Ben Ali - Chegubard

SHAH ALAM 1 MAC : Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin atau lebih dikenali sebagai Chegubard, yakin bahawa terdapat persamaan yang jelas di atara Malaysia dengan negara Timur Tengah, Tunisia dan Mesir.

Menurut beliau, karektor isteri perdana menteri Malaysia, Rosmah Mansor yang mahu berperanan dalam tampuk pemerintahan, tidak ada bezanya dengan isteri Ben Ali dan Hosni Mubarak.


" Mereka ada Leila, kita ada Rosmah yang saling tak tumpah, sama dari segi pembaziran dan kesombongannya. Mereka juga menghina ulama di Tunisia, Ben Ali menyebut dengan jelas, dalam bulan puasa, siapa yang berpuasa akan mengganggu produktiviti negara.

" Sama juga di Malaysia, perdana menteri pernah menyebut untuk memotong peruntukan sekolah agama rakyat kerana kononnya tidak melahirkan anak Malaysia yang berdaya saing dari segi sains dan teknologi. Kononnya belajar agama ini ketinggalan zaman,"kata Chegurbard kepada Tv Selangor.

Malah menurut Chegubard, jika dibandingkan dengan Leila Trabelsi dengan Rosmah, isteri perdana menteri Malaysia itu katanya jauh lebih teruk.

"Kalau nak dibezakan Rosmah dan Leila, Rosmah jauh lebih teruk daripada Leila.

"Saya rasa (Rosmah) lebih daripada itu, sebab Leila tak ada pejabat di dalam pejabat presiden. Tetapi Rosmah Mansor ada pejabat di Jabatan Perdana Menteri dan ada bajet khusus kepada beliau untuk dibazirkan bagi memenuhi kehendak dia. Pergi ke luar negara, membazir dan duduk di sebuah hotel satu malam RM100 ribu, dia tak boleh jawab. Balik baik guna nama tuhan, biar Allah tentukan. Ini salah guna agama,"katanya.

Chegubard menambah, melalui Solidariti Anak Muda Malaysia atau SAMM, beliau akan terus menyuntik kesedaran rakyat Malaysia terhadap perkara ini.

"Rakyat wajib membuka mata tentang perkara ini. Ini kerana Rosmah sudah melampau sehingga boleh wakil negara bincang bagi pihak negara, Rosmah terlibat dalam pembelian senjata, Rosmah segala-galanya. Ini bukan setakat merisikokan ekonomi negara tetapi keselamatan dan keadaan hubungan dua hala Malaysia dan negara luar.

"Kita dari dulu pernah ada, Tun Rahah, Tun Siti Hasmah, mereka juga isteri PM, berada di sisi PM, tetapi rakyat, pembangkang tidak menyerang mereka kerana mereka menjalankan tanggungjawab sebagai isteri. Tetapi Rosmah sudah melampau sangat dengan membazirkan wang negara dan meletakkan negara dalam keadaan risiko,"tambahnya lagi.

Sebelum ini, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, Malaysia mempunyai persamaan dengan negara Tunisia mahupun Mesir sehingga menyumbang kepada kebangkitan rakyat di negara itu.

Persamaan yang dimaksudkan beliau ialah pentadbiran negara yang dikuasai oleh isteri-isteri pemerintah.

Keadaan yang sama kata Anwar turut berlaku di Mesir apabila isteri Hosni Mubarak, Suzanne juga turut mempunyai tabiat seperti Leila.

Suzanne katanya hanyalah seorang juru solek, namun apabila dia berkahwin dengan Hosni Mubarak, dia mengumpul harta dan kekayaan untuk anak-anak dan keluarganya.

Kekayaan yang dimiliki adalah hasil 'rompakan' wang rakyat.

Selepas kedua-dua pemerintah negara tersebut digulingkan, mereka kemudiannya bersama isteri dan anak-anak membawa keluar wang puluhan bilion US Dolar hasil
'rompakan' mereka.

Lantaran tidak tahan dengan pemerintahan diktator kedua-dua pemimpin yang sewenangnya memenuhkan kantung sendiri, akhirnya rakyat bangkit menentang pemimpin zalim itu.

Tv SelangorEDYES @ edyesdotcom
edyesTV

3 comments:

author faethal said...

Salam bro,
Klip 3 & Klip 4 sama bro...(walau tajuk lain).
Bila turun Merlimau?

Edyes said...

aduhai... memang ada kesilapan teknikal... sourcefile yg ada dalam pc tu dah delete pulak... kena copy dari videocam.. ambik masa skit nak buat pembetulan...

terima kasih sebab mengingatkan... InsyaAllah sey tak pergi #Merlimau?

author faethal said...

Ok..tak pa.
Sey tunggu kalau dah ado.
Sey baru balik dari jumpa Chegu Bard dgn Zam & Dio Sani kat Merlimau.
Tanya gak dgn Zam, dia kata Edyes tak turun. Aidil balik Johor.
Insya'Allah ada kesempatan kito jumpo laie.

P/S : Tadi masa minum ngan Chegu Bard & Abg Mat Sabu ada diskus 'plan' baik dgn anak2 muda. Fuhh..panas...

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan