Tuesday, August 5, 2008

Bulan Ini Bulan Kemerdekaan ! Percaya tak ?

Oleh BuahBeluluk

Hari kebangsaan tinggal beberapa hari jer lagi.

Dek kerana terlampau sibuk mempertahankan kuasa, membersihkan nama, menangkis fitnah, SD - Stat Declaration, kes Anwar, Saiful, Pilihanraya kecil Permatang Pauh, ada perkara yang dilupakan.

Hari Kebangsaan... ya tiada siapa pun peduli.

Contohnya, kawan saya call kementerian terlibat nak tau tema sebab nak buat poster and backdrop.. Tema pun takde lagi.

Sekolah2x Raptai belum mula, ofis2x kerajaan pun cam takde ape2x jer.

Isu ni memang kecik tapi just nak tunjuk, betapa sebenarnya Negara kita tak ditadbir sebenarnya.

Masing2x sibuk dengan political survival. Sebesar2x bapak hingga sekecik anak..... Sibuk!!!.

24jam = 20jam citer survival parti + 4 jam baru tengok sikit2x kementerian masing2x.

Hampeh .....

Kalau dengar komen SiDol ... masa dialog dengan student, pasal MRR, pasal kenapa dia tak popular, pulau batu putih..., terasa lagi hampeh .....

Hampeh kuasa dua.

Ok ah ... nak balik dah. Nak makan kuey tiaw bini aku goreng .... sekarang ni dah ubah cara hidup ,... makan kuey tiaw jer.


edyes wrote:

Saya setuju. Sedar tak sedar, kita berada dalam bulan kemerdekaan !

Kerajaan dah takde kerja lain selain daripada mempertahankan nyawa BN dalam jasad KERAJAAN !

Dari itu juga, sempena kemerdekaan tahun ini, saya dengan sedihnya menaikkan jalur gemilang secara terbalik. klik sini

Saya akan paparkan jalur gemilang di sebelah kanan blog ini.

1 comment:

Panglima Khalid Al-Walid said...

Kerajaan Bn dok sebok menangani kes yang mereka ada2kan...mana sempat nak sambut medeka...kerajaan perlu terlebih dulu medeka dari permasalahan mereka..strategi dah tak leh guna nak hentam DSAI kna caik strategi baru...sesadar...eh..dah naksampai hari kebangsaan..sat lai Musa said...tadak medeka2 taun nih...Bn nak pakai duit sattle kes DSAI...

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan