Saturday, April 9, 2011

Memorandom Rasmi AMKPP Terhadap SPRM

MEMORANDOM RASMI AMKPP


MEMORANDOM RASMI AMKPP

AMKPP Desak Perubahan Drastik Terhadap SPRM
8 APRIL2011

Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP) merakamkan ucapan takziah kepada keluarga, Allahyarham Ahmad Sarbani Mohamed, iaituPenolong Pengarah Kastam Selangor yang telah ditemui mati jatuh dari Bangunan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur.

Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP) kesal dengan insiden terbaru ini memandangkan imej SPRM dan agensi kerajaan lain menjadi semakin parah.Dengan isu kematian Teoh Beng Hock, yang juga jatuh mati dari Bangunan SPRM Selangor, SPRM perlu mengambil tanggungjawab penuh atas insiden terbaru ini. SPRM wajib mengambil langkah serius dan drastik demi memulihkan imej mereka sebagai agensi yang sepatutnya menjaga kepentingan rakyat.

Justeru, demi menyelamatkan imej SPRM yang tercalar teruk,Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP) menggesa Kerajaan Malaysia agar tuntutan di bawah ini dilaksanakan SEGERA;

1)    Mendesak supaya Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Datuk Seri Abu Kassim Mohamed, bertanggungjawab penuh atas kejadian ini dan MELETAK JAWATAN dengan segera.
2)    Menuntut agar keselamatan orang di bawah siasatan SPRM DTINGKATKAN.
3)    Menggesa penubuhan segera SURUHANJAYA DIRAJA untuk mengadili kes ini.

Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP) tegas membawa suara rakyat tidak mahu lagi insiden ini berulang lagi. Ini adalah jelas merupakan KEGAGALAN MANIFESTASI 1 MALAYSIA yang sering dilaungkan oleh Perdana Menteri. Adakah ini yang dinamakan keselamatan & keadilan rakyat diutamakan?

Sekian,terimakasih.
AMIR HJ. GHAZALI
KetuaAngkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP)AMKPP Ucap Takziah kepada Keluarga Ahmad Sarbani
8 APRIL2011


Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP) merakamkan ucapan takziah kepada keluarga, Allahyarham Ahmad Sarbani Mohamed, yakni Penolong Pengarah Kastam Selangor yang telah ditemui mati jatuh dari Bangunan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur. Kami dari AMK Pulau Pinang mendoakan agar roh Allahyarham ditempatkan di kalangan orang beriman dan dikurniakan ketabahan buat keluarga Allahyarham.

Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP) kesal dengan insiden terbaru ini memandangkan imej SPRM dan agensi kerajaan lain menjadi semakin parah.Dengan isu kematian Teoh Beng Hock, yang juga jatuh mati dari Bangunan SPRM, SPRM perlu mengambil tanggungjawab penuh atas insiden terbaru ini. SPRM wajib mengambil langkah serius dan drastik demi memulihkan imej mereka sebagai agensi yang sepatutnya menjaga kepentingan rakyat.

Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP) juga menyokong penuh supaya satu Suruhanjaya Diraja terus ditubuhkan memandangkan dengan imej SPRM dan PDRM yang berada di tahap paling kritikal dalam sejarah tanah air, oleh itu dengan penubuhan satu Suruhanjaya Diraja diharapkan sedikit sebanyak dapat mengembalikan keyakinan rakyat kepada sistem eksekutif negara.


Sekian,terimakasih.

AMIR HJ. GHAZALI
Ketua,
Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang
(AMKPP)

No comments:

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan