Thursday, January 7, 2010

MB Nizar Sasaran Pembunuh Upahan?
Gambar oleh Anaz


Di saat MB Nizar hampir-hampir dikembalikan tampuk pemerintahan kerajaan negeri Perak, satu kemalangan jalanraya telah menimpa beliau. Seperti yang telah diketahui umum, hasil daripada perbicaraan mahkamah di peringkat yang tertinggi dikatakan menyebelahi MB Nizar dengan empat hakim memihak kepadanya daripada lima.

Kedudukan ini pasti menimbulkan intensiti yang celaru kepada pihak yang desperate dalam mengejar tahta yang bakal terguling. Kita tidak tahu apakah rencana yang boleh dimainkan oleh seteru tatkala pilihan dan peluang yang semakin menguncup serta kesuntukkan masa; keputusan mahkamah yang memihak kepada Nizar.

Justeru itu, saya menyeru supaya keselamatan pemimpin Pakatan Rakyat harus dijadikan priority terutamanya tahap keselamatan MB Nizar yang berdarah manis menunggu keputusan positif dari mahkamah perbicaraanya.

Bayangkan, sekiranya Nizar terkorban dalam kemalangan jalanraya tersebut, pastinya kemenangan perbicaraan berkenaan MB Perak yang sah sekalipun tidak akan memberi makna kerana penyandangnya telah tiada.Syukurlah MB Nizar selamat. Dengan izin Allah, MB Nizar masih relevan untuk menyandang MB Perak, beliau dilindungi oleh daulat sebenar.

Sila ambik iktibar, dalam keadaan terdesak, apa sahaja boleh jadi, jadi. Berikut di bawah adalah berita yang dipetik dari bernama;


Bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin cedera ringan apabila keretanya terbalik ketika cuba mengelak sebuah lagi kereta yang keluar dari simpang jalan hari ini.

Ketua polis trafik negeri, Wan Abdullah Ishak berkata Mohammad Nizar dalam perjalanan dari rumahnya di Sungai Rokam ke sebuah klinik pergigian di Jalan Sultan Idris Shah apabila kemalangan itu berlaku pada kira-kira jam 9.30 pagi.


Beliau hilang kawalan kereta Toyota Camry yang dipandunya ketika cuba mengelak kereta yang keluar dari simpang itu.

Mohammad Nizar, yang juga ahli parlimen Bukit Gantang, menerima rawatan di Hospital Raja Permaisuri Bainun Hospital.

- Bernama

6 comments:

Toi'Toi' said...

Alhamdulillah... Selamat MB Nizar
Syukur Alhamdulillah panjang umurmu MB

Anonymous said...

bodoh asek buat fitnah je

Edyes said...

tang mana yang fitnah?

bukan ke macam-macam jenis kejadian 'political assasino' berlaku?

tak mustahil ia boleh berlaku di 1Malaysia memandangkan ia berkait dgn perbicaraan mahkamah, dan melibatkan sebuah kerajaan negeri.

Anonymous said...

Hanya ejen umnofbi saja yang kata fitnah. Shit u

haniesyafique said...

mmg azali dasar puak pas ni mesti salahkn org len....hehehe lawak sungguh.....

armouris said...

elak kemalangan, jangan SMS ketika memandu! - Bahaya SMS (Ketika Memandu)

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan