Thursday, February 19, 2009

4.5 Bintang Untuk GENG The Movie ! + DUN Perak Bubar?






Berita Selingan : 4.5 Bintang untuk GENG The Movie

Filem animasi terbaik yang dihasilkan oleh anak tempatan. Kepada peminat filem animasi, jangan lepaskan peluang untuk menonton filem kelas pertama ini di pawagam.

Mulanya saya agak cerita ini cuma mempunyai animasi yang cantik sahaja tanpa jalan cerita yang menarik (cam biasa la cite melayu kan), tapi sangkaan saya meleset 100%. GENG The Movie setanding cerita SHREK keluaran Dreamworks.

Cerita mesti tonton! Korang akan gelak sampai terbubar DUN Perak...

Hot..! Hot..! Hot..!

Mulanya alkisah tersebarnya berita tu masa kami balik dari program kedua MB semalam. on the way nak ke Sungai Betul, Rungkup, dah kecoh pasai keputusan Speaker Dewan Undangan Negeri Haramkan MB Haram dari memasuki sidang DUN selama 18 bulan sebab ketegaq ikut kepala otak dia sendiri. EXCO Haram pulak diharamkan dari memasuki sidang DUN selama 12 bulan.

Dari situ member aku dekat KL dah start dok call aku. bukan aku je, MSK pun sama naik tak menang tangan ngan mulut dok menjawab call yang masuk bersimpang-siur.

Bota Pecah Berita

Paling ralat bila kami dapat berita dari sumber tertinggi mengatakan yang Dato' Nasa dah ambik keputusan nak letak jawatan sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri Bota sebab tak tahan dengan tekanan dari para pengundi Bota.

Mula-mula sms masuk, kami dok agak ni berita bangang je ni. tapi macaam ada lojik jugak. sementelah pulak berita dari Ipoh habaq ada konvoi 3 bijik kereta pi rumah Dato' Nasa. konvoi dari mana aku tak leh bagitau. kalau hangpa nak tau jugak, hangpa tanya Makcik Kiah.

Kami pun start dok berhubung dengan informer-informer nak mintak kesahihan berita ni. lo... tau-tau semua informer semua macam dah sepakat, semua tutup handphone... ni apa punya komplot ni?

Jelapang Tunggu Terompah

Dekat-dekat nak maghrib, dapat lagi info habaq YB Jelapang pun dah standby nak letak jawatan. yang ni ada cerita lawak sikit. Mat Nor yang telipon aku ni budak Jelapang, meniaga dekat Pasar area mana aku tak tau. yang aku tau rumah dia dekat dengan rumah YB Hee.

Dia habaq YB Hee ni lama dah tak balik, anak beranak dia dekat sana sekarang ni hidup segaaan mati tak mau pasai kena pulau dengan semua orang. ni bahaya penangan orang kampung dia. bukan setakat kena pulau, pi pasar nak beli lauk pun tak dak langsung hamla nak jual dekat depa. nak beli babi pun tak buleh... Mat Nor habaq, orang sana bagi syarat, nak beli babi buleh, tapi kena belli sekoq... kah kah kah kah kah...!!! nasib kau la labu...

Tu yang buat Hee tertekan sangat-sangat sampai dia nak letak jawatan... confirm tak confirm kita tak tau lagi, lagi belum jadik, jangan dok percaya... tapi kalau nak percaya jugak, tu hangpa punya pasai.

Bubar DUN Perak

Belum habis cerita Bota dengan Jelapang, dapat pulak info dari KL... ada delegasi UMNO/BN pi jumpa Raja Muda Nazrin, mintak bubar DUN Perak... pergh...

Ni yang bom habis ni... kami pun pakat-pakat publish berita khabar angin yang belum sahih ni. lepas kami publish, nah kau... telipon tak renti-renti dok bunyi, sms masuk macam sakai... bertindan-tindan. mana yang sempat, aku balas, mana yang tak sempat, aku buat bodo... mintak maaf...

Sampai la ni 3 berita tu belum sahih lagi, tapi angin dah bertiup kencang dan keluar jugak dalam malaysiakini.

KERAjaan Haram "Tenat" Dan "Penat"

Sampai la ni, aku tak reti nak kata apa-apa sebab kami masih kabur. tapi kalau fikir-fikir, KERAjaan Haram UMNO/BN Perak sekarang memang dalam keadaan yang amat-amat tenat. MB Haram sendiri diharamkan dari menghadiri sidang dewan, EXCO Haram pun diharamkan jugak dari menghadiri sidang dewan.
*berapa banyak haram daaa...

KERAjaan apa ni? macam mana nak buat kerja kalau tak buleh masuk dewan? dekat sini kita dah mula nampak dah kecelaruan yang timbul akibat dari sikap tamak, sikap gila sangat naak tunjuk kuasa, gila nak jadi gila... last sekali... amik kau...!!!

Bakal Pi EM Yang Gagal

Kalau ikut lojik, perancangan pengambil-alihan kuasa ni datang dari kepala otak sapa? aku dok nampak muka Mat Monggol sebab dia yang pegang jawatan tertinggi dalam UMNO Perak - Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Perak Darul Ridzuan.

Orang macam ni hangpa nak angkat jadik Pi Em? nak bawak parti naik atas pun terlungkup, macam mana nak handle sebuah negara? dalam parti UMNO cuma ada "melayu", dalam negara Malaysia pulak ada berbagai-bagai bangsa. hangpa harap ka orang macam ni nak tadbir negara?

Nak handle kaum sendiri pun pun awal-awal dah gagal, lepas ni alamatnya mampuih negara ni.

Kalau Jumpa Ulaq...


Ada lagi 1 cerita aku nak kongsi dengan hangpa... cerita ni datang dari MB Nizar sendiri. masa Najib nak bentuk KERAjaan Haram Perak, Najib namakan ADUN Sungai Rapat Hamidah Osman sebagai calon Menteri Besar Haram Perak. hangpa tau sape Hamidah Osman ni dan apa kehebatan dia?

Kehebatan Hamidah ni ialah SIFAT PERKAUMAN yang menebal dalam diri dia. dalam sidang DUN bulan 11 tahun lepas, Hamidah pernah berkata dalam Dewan - kalau jumpa ulaq dengan India, hang katok India dulu..! kalau hangpa tak percaya, hangpa pi tanya sendiri ADUN-ADUN DAP, PKR dengan PAS Perak.

Gabungan yang cukup baik... sekor kaki bom anak dara orang, sekor kaki assobiyah... lagi cepat negara jahanam kalau bagi dekat 2 ekoq ni.

Apapun kita tunggu perkembangan seterusnya hari ni... bagi aku, aku tak harap sangat berita-berita yang menyebelahi Pakatan Rakyat sebab sebagai warganegara Malaysia, aku cukup paham "kelebihan-kelebihan" dan "kebolehan-kebolehan" KERAjaan pusat pimpinan UMNO/BN.

Bukan hangpa tak tau... Malaysia penuh dengan kejutan, penuh dengan "magic"... kalau depa nak, 1+1 depa boleh habaq 35 dan kita kena terima samada suka atau tak suka, samada betul atau tidak... yang tu belakang kira... yang penting, slogan "MALAYSIA BOLEH" tu jarang gagal mencapai matlamat.

Tapi kalau khabar angin tak sahih tu betul-betul berlaku, DUN Perak dibubarkan... Alhamdulillah...

sumber asal : albanjari
sumber bersama : perisik rakyat

3 comments:

Anonymous said...

cik anon lg..wei bangsat..aku hrp dun perak tu bubar.msti hrpan kita sama kan..tp la ni bg byk cit kerusi kat pas.melayu perak tu dah bersatu da.jgn kasi pecah2 plak ngan koling ngan cino babi tu..chow.

Edyes said...

aku bagi kau last chance.... last chance...

sekali lagi kau sebut bangsat, aku delete komen kau.

sepanjang blogging, aku tak pernah delete komen sesiapa pun. Sebab konsep kebebasan bersuara dalam blog edyesdotcom. tapi kalau dah melampau macam komen kau nie, aku terpaksa delete lah...

This is court of public opinion... please respect others...

Anonymous said...

Betul Betul Betul!!

Memang best pun citer ni
besok ada kawan ajak tengok lagi

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan