Tuesday, April 29, 2008

DSAI Hadir di Dewan Rakyat

Dato' Seri Anwar Ibrahim hadir di majlis perasmian pembukaan penggal pertama persidangan parlimen ke-12 di Dewan Rakyat oleh DYMM Seri Paduka Baginda Yang di Pertuan Agong

Pastinya menjadi kejutan kepada juak-juak UMNO. Ditakuti, mereka akan lari bertempiaran apabila melihat kelibat Anwar Ibrahim.

Mana tidaknya, dalam forum anjuran mykmu sebelum ini, juak-juak UMNO terpekik terlolong setelah mendengar nama Anwar. kasihan...

Penampilan yang dinanti-nanti akan termakbul jua bersama kebenaran !

Berita Asal

Anwar iringi Azizah di Dewan Rakyat

Selepas tidak menjejakkan kaki selama 10 tahun sejak dipecat, mantan timbalan perdana menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini muncul di Dewan Rakyat - bukan sebagai ahli parlimen.

Penasihat PKR, yang diuar-uarkan akan bertanding dalam satu pilihanraya kecil agar dipilih sebagai anggota dewan itu, hadir sebagai pasangan ketua pembangkang Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Beliau menghadiri acara perasmian sidang ke-12 parlimen yang disempurnakan oleh Yang di-Pertuan Agong dan juga majlis santapan baginda bersama ahli-ahli parlimen dan pasangan masing-masing.

Dr Wan Azizah makan bersama Tuanku Mizan Zainal Abidin, manakala suaminya makan bersama Raja Permasuri Agong Tuanku Nur Zahirah.

Ditanya kemungkinan beliau menjadi anggota parlimen, Anwar dilaporkan berkata:

"Oleh kerana saya sudahpun ada di sini, saya tidak lagi akan menoleh ke belakang."

"Saya fikir tak banyak masalah tapi kita bincang dululah dengan parti lain dalam Pakatan Rakyat. Terlalu awal sekarang."

Pasangan Anwar dan Dr Wan Azizah sampai di bangunan Parlimen kira-kira 15 minit sebelum majlis pembukaan oleh Yang di-Pertuan Agong.

"Sepuluh tahun suatu tempoh yang panjang, saya rasa gembira kembali mengiringi ketua pembangkang, ia membuatkan saya lebih rendah diri dan menghormati tokoh pembangkang itu," katanya.

No comments: