Tuesday, April 15, 2008

Himpunan Rakyat, 70,000 Penuhi Stadium Ipoh PerakIPOH, 14 April :- Setelah rakyat Perak menunggu untuk masuk ke Stadium Perak selama 50 tahun, malam tadi mencatat sejarah baru dengan kehadiran lebih 70,000 rakyat untuk mendengar amanat dari 5 Menteri Besar dan Ketua Menteri dalam program Himpunan Rayat yang diadakan disini malam tadi.

Kehadiran pengunjung sebegitu ramai telah dijangkakan oleh pihak penganjur dengan beberapa persiapan awal memaklumkan program tersebut dalam blog-blog utama dan edaran risalah hand bill dan poster.

Pihak penganjur telah membariskan Menteri Besar Perak selaku tuan ramah,YAB Ir. Nizar, Menteri Besar Kedah, YAB. Ust. Azizan Razak, Wakil Menteri Besar Selangor, YB. Dato' Dr. Hassan Ali, Wakil Menteri Besar kelantan, YB. Dato' Husam Musa, dan Wakil Ketua Menteri YB Nga Kor Ming yang juga Exco Kerajaan Perak.

Semua pengunjung telah dihidangkan dengan maklumat terkini dari semua penceramah sehingga jam 11.45. Keadaan hampir 4/5 sesak dengan pengunjung sehingga kebahagian padang yang sebahagian besar dipenuhi oleh pendengar.

MB Kedah dalam ucapannya, mengatakan rakyat telah berjaya mengikis satu kepercayaan karut iaitu hanya BN yang mampu mentadbir negara. sambil berseloroh beliau mengatakan UMNO jenis tidak mahu mengaku kalah, Beliau membuat kiasan macam suami isteri, kedah dah dapat suami baru dan dia sudah bercerai dengan suami lama(UMNO). Katanya "jangan dok perasan nak balik rumah lagi".

Sepanjang program berlangsung yang dipengerusikan oleh Ketua Penerangan PAS Perak, yang juga Setiausaha Politik Menteri Besar Perak, Ust. Misbahul Munir Hj. Masduki, Pengunjung tidak kering gusi dengan selangseli ucapan takbir, Makkal Sakti dan Reformasi.

Antara tetamu yang hadir pula ialah Pesuruhjaya PAS Perak, Ust. Ahmad Awang, Pengerusi PKR negeri Perak, Ust. Zulkarnain, Pengerusi DAP Perak YB. En. Ngeh Koo Ham , dan semua Wakil-wakil Rakyat dari Pakatan Rakyat Perak.

sumber tulisan : cina-islam

sumber gambar : utusan.net (bukan utusan meloya ok)

edyes wrote:

Takbir !!

Tak perlu panggil Mawi, tak perlu panggil Siti... kesedaran ini layaknya mengubah kerajaan negeri Perak, menumbangkan Barisan Nasional yang super angkuh itu...

Paklah pasti makin tertekan dengan gambar2 ini... pemimpin atasan UMNO sedang berkira-kira untuk menyediakan payung sebelum hujan... manakala penyokong UMNO pasti insaf...

Allah Huakbar !!!
Allah Huakbar !!!
Allah Huakbar !!!

No comments: