Sunday, June 20, 2010

Perbualan Rahsia !

I like to move it move it... I like to move it move it...  I like to move ... tut (phone answered)


"Ghazali speaking, whos on the line?"

"Hello, Zali ke tu? you tak save nombor I ke ?"

"eh, datuk seri ke? maaf datuk seri, saya save nombor hempon datuk seri yang satu lagi tu, nombor hempon yang kak mah suruh datuk seri pakai tu..."

"Whatever lah... eh, you tak dapat ke message I ke?"

"Mesej yang mana tu datuk seri? yang pasal middle east punya vacation tu ke?"

"Nope, bukan yang itu... fasal denda tu lah..."

"ohh... that ah, saya dah kurangkan macam datuk seri cakap... sebenarnya saya tak sangka datuk seri baik dengan MP Batu... I just wonder, dia salah seorang berudu nak jadi katak ke datuk seri?"

"Ini MP Batu very-very hard lah... kalau dia jenis gila pangkat macam Kulim Bandar Baharu tu ok jugak... Masalahnya bukan fasal lompat la Zali, ini fasal denda tu semata-mata... Memang lah you dah kurangkan, tapi tak cukup kurang lagi..."

"Maksud datuk seri, pasal PRK ke?"

"errr... you faham tak, kalau bawah dua ribu, maksudnya ialah tak cecah 2 ribu, kalau RM1999 pun dah ok dah"

" Datuk seri, kalau nak bagi denda, kena bundarkan dalam ribu yang hampir... Takkanlah saya nak umumkan denda RM1999 pulak datuk seri, tak pernah dibuat orang tu... RM1999 tu dah macam harga TV 42 inci pulak bunyinya..."

"You pun satu... letak la seribu ke, seribu setengah ke... you lupa ke? you help me, I help you..."

"Datuk seri, cuba datuk seri bayangkan, kalau saya taruk denda RM seribu serba satu sebagai denda, ramai pulak polis kene geget nanti... ini stendet la datuk seri, saya pun ada KPI jugak..."

"You punya KPI tu I yang akan semak, patut you dengar je la cakap I"

"Apa salahnya kalau ada PRK datuk seri?"

"errrmmm, tadi you kata you nak jaga stendet kan?"

"Yes datuk seri, saya ikut SOP, sama macam keputusan yang meletakkan Nizar sebagai MB Perak yang sah dulu..."

"Cut the crab please... So, kenapa you tak kekalkan denda 3ribu tu? sebab bila you kurangkan seribu pun, macam takde apa-apa makna pun"

"errr... sebenarnya datuk seri memang taknak PRK Batu ke?"

" oh damn it... tut, tut, tut "


Selepas 2 Minit...

You've got Message... You've got Message...

From : +6012-3456789


You will be send to the heart of Borneo...


Reply - Delete - Forward - Add to phonebook



by edyes

3 comments:

Anonymous said...

hehehe

agaknya datuk seri tu alergy dengan perkataan PRK kot?

hehehehehehe

Anonymous said...

Salam Bro..
1.Ya ke...ko jangan main-main...

merbok said...

hehehe karya kreatif

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan