Thursday, April 9, 2009

KJ Tiada Dalam Senarai !!

Adoiyai... kenapa tak taruk KJ jadi menteri pelajaran ke, menteri belia dan sukan ke??

Timbalan menteri pun KJ tidak dilantik... Ini semua mesti kerja Mahathir. Tak best lah kalau KJ takde dalam senarai... berkurang jugak modal untuk pakatan.

Maka hari ini, kita dapat melihat seorang ketua sayap parti UMNO tidak memegang apa-apa portfolio. Ketua Pemuda tanpa jawatan menteri... hehehe

Lialibiliti sungguh....


[LATTEST UPDATE]

Berikut senarai barisan anggota kabinet Datuk Seri Najib Razak

Timbalan perdana menteri

Tan Sri Muhyiddin Yassin -

Menteri di Jabatan Perdana Menteri

Tan Sri Koh Tsu Koon - perpaduan dan prestasi

Datuk Seri Nazri Abdul Aziz - Parliamen

Mej (B) Jamil Khir Baharum - hal-ehwal agama

Tan Sri Nor Mohamed Yakcop - Unit Perancangan Ekonomi (EPU)

Kewangan

(1) Datuk Seri Najib Abdul Razak

(2) Datuk Ahmad Husni Hanadzlah

Pelajaran

Tan Sri Muhyiddin Yassin

Pengangkutan

Datuk Seri Ong Tee Keat

Dalam negeri

Datuk Seri Hishammuddin Hussein

Penerangan, komunikasi dan kebudayaan

Datuk Seri Dr Rais Yatim

Tenaga, teknologi hijau dan air

Peter Chin

Pembangunan luar bandar, wilayah

Datuk Seri Shafie Apdal

Pengajian tinggi

Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin

Perdagangan antarabangsa dan industri

Datuk Mustapa Mohamed

Datuk Mukhriz Mahathir (timbalan)

Pelancongan

Ng Yen Yen

Pertanian dan perniagaan asas tani

Datuk Noh Omar
Datuk Johari Baharom (timbalan)

Pertahanan

Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi

Kerja raya

Datuk Shaziman Mansur

Kesihatan

Liow Tiong Lai

Belia dan sukan

Ahmad Shabery Cheek
Razali Ibrahim (timbalan)

Pembangunan sumber manusia

S Subramaniam

Perumahan dan kerajaan tempatan

Kong Cho Ha

Wanita, keluarga dan masyarakat

Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil

Luar

Anifah Aman

Wilayah persekutuan

Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin

(dipetik dari mkini)


Semua ketua sayap parti dilantik menjadi menteri kecuali.... sipolan



9 comments:

abdrahim kassim said...

mungkin sayap itu akan dipotong lepas ini utk kurangkan rasuah

Anonymous said...

kah kah kah kah

sipolan mata stim tak dapat jadi menteri...

camana nak jadi PM termuda dalam sejarah?


zaki ablasajela

Edyes said...

yang menghairankan, naib ketua Pemuda Umno, Datuk Razali Ibrahim dilantik sebagai timbalan belia dan sukan.

Macam ada yang tak kena ajer fasal ketua pemuda UMNO? macam tak lama jer?

Kalau SUKJ singgah sini, sila komen.. thehehehe

Anonymous said...

Aloo kawan,

Masa Zahid Hamidi jadi KP dulu pun dia tak jadi Menteri atau Tim Menteri. YOU buta sejarah ka?

Melayu Sejati said...

Bro,

Tuu Anon 8:50 dah beri komen.

Betul la tu bukan first time Ketua Pemuda tak pegang apa2 jawatan dalam kabinet.

paloi bin mulau said...

hehehe memang mahathir tak lantik ahmad zahid sbb dia org nuar. mahathir tak suka dia. sama le mcm kj ni mahathir tak suka dia. najib ni memang boneka mahathir. pee em sebenar kita ialah mahathir hee hee hee

Anonymous said...

Kiranya Pak Lah & KJ sedar dan join PAS.... tiada yang mustahil dgn izin Tuhan... PAS mungkin memerintah Pulau Plnang.

Pepatung dinihari

Edyes said...

Memang betul, zahid tidak dipilih menjadi menteri sewaktu beliau menjadi ketua pemuda.

first time atau 2nd time... atau 3rd time... itu bukan persoalan...

persoalannya, kenapa tak terpilih? ada masalah ka? tak cukup bagus ka? nak kena cantas ka? hehehehe

Toi'Toi' said...

Kesian KJ....

Maner SUKJ nie???????

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan