Wednesday, August 3, 2011

Ini Namanya Gila Babi !!



Wehhhh... Babi pun tak gila macam nie... Hanya BABI NEGARA sahaja yang berani buat gila macam nie !!!

Bila aku copy&paste entry orang lain, itu maknanya aku dah hilang sabar!! Tapi aku takkan lupa untuk credit. Tahniah AmenoWorld, entry ini berjaya menarik minat aku untuk copy&paste!

Kepada Babi Negara LAHANAT yang sanggup gadai negara, Aku tak tahu mana patriotiknya korang pada negara, dan mana imannya korang pada agama !!!

Artikel di bawah di copy dan paste secara keseluruhannya (bukan sedut-sedutan) dari blog AmenoWorld, sila fahami dan sebarkan sejauh yang mungkin ;


Opah.. nama opah neh susah betul lah saya nak sebut. Tapi saya panggil opah je lah bagi menyenangkan penulisan saya. Kisah nya macam neh opah. Kelmarin saya diberikan butiran pasal opah. So macam biasalah saya pun melakukan kerja2 menyiasat dan menyelongkar asal usul opah kan. Sekarang opah tengok kat bawah neh terlebih dahulu ;


Neh butiran opah pasal pendaftaran pemilih dalam sistem SPR. Opah nampak tak apa yang saya nampak? Tahun opah dilahirkan ialah 38. Opah tahu tak umur opah sekarang berapa?

38 - 48 - 58 - 68 - 78 - 88 - 98 - 2008 - 2011 = 73 tahun.

Jadi sekarang umur opah ialah 73 tahun. Sekarang neh saya confused dengan opah bukan pasal umur ataupun dengan nama opah yang pelik neh. Sebaliknya saya confused pasal lain. Opah tengok bawah dulu ;


Opah nampak tak apa yang saya nampak? Kalau tak nampak opah pakai lah cermin mata takpun soh cucu2 opah terangkan. Benda neh saya screenshot dua hari lepas. Dan ini ialah salah satu antara pengundi hantu yang akan didedahkan secara berperingkat. Bukan saya tuduh opah neh hantu taw. Jangan salah faham. Cuma nak tanya pada opah ;


1. Nama opah takde dalam jpn. Kenapa? Sebab opah tak mohon ic baru ye? 


2. Munasabah jawapan opah tapi kalau opah tak pernah mohon ic baru kenapa spr ada ic baru opah?


3. Takan spr mohonkan bagi opah?


4. Kalau ye pun spr mohonkan kenapa jpn tak update di website mereka?


5. Owhh kesalahan daripada pihak perkeranian lagi yer?


6. Opah, nasihatkan dorang cari alasan lain lah. Tak pun minta dorang kurang lantik geng2 kroni untuk berkerja dengan kerajaan. Ini tidak bapak aku, anak aku, bini aku, adik aku, sepupu aku, seluruh keturunan aku kerja kerajaan. Bila dah timbul kesilapan macam neh, imej kerajaan yang kena luku. Bukan nya imej individu.

So sekarang opah dah faham kan kenapa saya bangkitkan isu opah kat sini? Okey opah selamat berpuasa dan jauhkan diri daripada perkara2 mungkar seperti jangan ber-bn, jangan ber-umno, insya-Allah swt kita akan selamat kelak. Babai opahh..


Ameno : Opah neh nama dia pelik gila..

3 comments:

tnZackJ said...

memang betul2 gila babi pegawai kerajaan sekarang ni..jika kewargaan pun boleh dijual beli bermakna tiada nilai jadi warga malaysia dibawah pemerintahan UMNO/BN

Anonymous said...

kalau macamni terjuallah negara kita.laknatullah

Anonymous said...

saya harap ada pihak yg saman pegawai yang menjadi perosak negara ini

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan