Wednesday, October 20, 2010

UMNO MEN'CILAKA'KAN ISLAM !!! NAMA MUHAMMAD S.A.W DITERBALIKKAN !!!

Klik gambar untuk dibesarkan

Ini satu perkara yang tidak langsung boleh ditoleransi !! UMNO harus bertanggungjawab kerana penglibatan Suami-Isteri Perdana Menteri Malaysia dalam program 'Festival Feshen Islam' ini.

Untuk gambaran lebih tepat, sila ke blog sahabat di sini

11 comments:

Anonymous said...

Ini satu penghinaan, semua orang Islam wajar belarak ke Istana Negara melaporkan pada yang Dipertuan Agung. Di negeri-negeri laporkan pada Sultan-Sultan. Kalau baginda-baginda tidak mahu ambil tindakan, kita berdoa pada Allah, bahawasanya di Malaysia sudah tiada orang mahu mempertahankan kemuliaan kekasih Allah, Rasullah S.A.W., jadi biar Allah sendiri yang mempertahankan kekasihnya.

Anonymous said...

pemuda umno nak jadi itik....pastu buat sate,,,,, elok la tu...logo umno pun dah rupa kepala lembu... tak lama lagi jafi parti binatang...

Anonymous said...

Assalammualaikum,

Kalau UMNO ni apa nak diherankan, tulisan jawi perasannya lukisan abstrak. Nak tahu, ada yang bermegah diri aku tak kenal jawiiiii ... lah, macam sesetengah cina yang megah nak kata I don't understand Malay la.. Itulah UMNO, toples ke tengahless ke botomles, biasa saja.

Lihat Harian Metro hari ini gambar Ketua Putri WP. Tudung-tudung ni tak rimas ke. Kesian kita tengok CikKak-CikKak yang bersopan tu, mana berani tegur, ketua.

Yang lelakinya pulak semua nak ditutup, tangan, kaki. Yang dimiddle sampai dibalut selapis lagi takut nampak, maklumlah. Kepalanya mahu ditutup songkok tebal tinggi melangit, tak panas pun. Agak-agak nak sorok apa didalamnya. A_gp_u kut.
Wassalam.

Anonymous said...

adakah anda pasti pereka fesyen itu berniat menghina Muhammad?

saya berpendapat ia hanya lakaran fesyen, yg secara kebetulan menyerupai tulisan Muhammad dalam bahasa arab.

sepatutnya, anda menentang idea peragaan muslimah yang bertentangan syara', bukan melihat isu titik bengik yang tiada asas.

sbb itu umat Islam hari ini melihat PAS hanya parti opportunist. isu besar tidak diutarakan. tapi bab cari salah orang lain cukup pandai.

lihat Kelantan, keadaan sosio-ekonomi cukup parah. kemiskinan tegar berleluasa. taraf hidup rakyat tidak berubah sejak puluhan tahun lalu. keperluan asas rakyat kepada air bersih tidak diselesaikan. kes haruan makan anak juga dilaporkan kerap berlaku di negeri tokguru. keadaan infrastuktur asas, termasuk jalanraya, sangat daif. itu belum cakap soal kebersihan bandaraya Islam tokguru, boleh termuntah jika memikirkan.

Apakah bentuk Islam yg ingin ditonjolkan di Kelantan? Saya pasti jika bukan Islam melawat Kelantan, mereka akan menganggap Islam agama 3rd-class, berdasarkan apa yg mereka lihat di negeri tokguru. dan kalau mereka bernasib baik, boleh lihat "tokguru and geng" maki hamun setiap malam atas pentas ceramah parti Islam. Inikah Islam yg PAS ingin tonjolkan?

dari segi politik, PAS tidak mampu memimpin. halatuju PR ditentukan PKR dan DAP. PAS hanya keldai tunggangan. apa jaminan PAS tidak akan terikut rentak PKR dan DAP jika ditakdirkan Allah memerintah negara?

saya bukanlah favor UMNO. tetapi setakat ini, itulah platform terbaik umat Islam bernaung, biarpun banyak kekurangan. walaupun kurang, tetapi lebih baik drpd PAS.

Anonymous said...

Anon Oct 21, 9:11,

Tak kira samaada pereka fesyen tu berniat atau tidak,,,dah mmg jls tulisan perkataan nabi Muhammad SAW pada baju model yang tak tutup aurat,dan majlis tu majlis yag dilaknat kerana peragaan fesyaen atas nama islamic tetapi pakaian lgsung tak islamic dgn pendedahan aurat.So apa niat pengajur tersebut? nak mengelirukan msyrakat? or atau ini yag kamu kata modenisasi.
Isu kelantan mundur adalh disebabkan kekangan kerjaan pusat yang terdiri daripada UMNO laknatullah...yg menyekat berbagai2 aliran duit ke kelantan termasuk menyekat royalti minyak..

Anonymous said...

Aku nak jawab aninomous yg bangang lg tolol;

1)adakah anda pasti pereka fesyen itu berniat menghina Muhammad?

jwpn; anda telah merogol orang lalu anda kata anda xberniat? masalahnyer anda telah merogol. skrg dlm fesyen tu memang jelas menghina nabi berdasarkan tulisannya. jgn bodoh la. kalo ia sekdar lakaran, lakaran kepala otak ko.

2)sbb itu umat Islam hari ini melihat PAS hanya parti opportunist. isu besar tidak diutarakan. tapi bab cari salah orang lain cukup pandai.

jwpn: isu besar mendanye? tak tutup aurat tu memang dah besar. menghina nabi lg besar. PAS hnya menasihatkan umno je. takkan umno ni xboleh ditegur..angkuh gila.

3)Lihat Kelantan, keadaan sosio-ekonomi cukup parah. kemiskinan tegar berleluasa. taraf hidup rakyat tidak berubah sejak puluhan tahun lalu.

jwpn: Ini kenyataan paling bangang daripada org bodoh. negeri plg miskin sabah sarak, terengganu bawah umno. UMNO tggl hutang pd kelantan 760 juta. kerajan negeri bwh PAS yg langsaikan hutang tu.

4) keperluan asas rakyat kepada air bersih tidak diselesaikan.kes haruan makan anak juga dilaporkan kerap berlaku di negeri tokguru. keadaan infrastuktur asas, termasuk jalanraya, sangat daif. itu belum cakap soal kebersihan bandaraya Islam tokguru, boleh termuntah jika memikirkan.

jwpn: kerajaan Pusat bawah umno yg sekat bantuan dgn menubuhkan JPP. kerajaan pusat tdk menyerahkan peruntukan untuk air kelantan sedangkan ia dibawah tggjawab kerajaan pusat..UMNO ni ibarat bapa yg xbertanggungjawab, rakus, lg jahat. negeri UMNO banyak pusat maksiat, kuasa sekat bahan lucah di bawah umno. jd penyakit2 berjangkit ini lah yg berjangkit kpd rakyat kelantan. ni duk komen negeri bawah PAS, negeri dibawah umno lg jahat nak mampos.

5)Apakah bentuk Islam yg ingin ditonjolkan di Kelantan? Saya pasti jika bukan Islam melawat Kelantan, mereka akan menganggap Islam agama 3rd-class, berdasarkan apa yg mereka lihat di negeri tokguru. dan kalau mereka bernasib baik, boleh lihat "tokguru and geng" maki hamun setiap malam atas pentas ceramah parti Islam. Inikah Islam yg PAS ingin tonjolkan?

jwpn: Islam yg nak dibawa oleh PAS ialah Islam berdasrkan Quran, haids, ijma' ulama, dan qias. kkamu penipu lagi mulut jahat. ini bukan level umno setiap malam nak maki hamun...

6)dari segi politik, PAS tidak mampu memimpin. halatuju PR ditentukan PKR dan DAP. PAS hanya keldai tunggangan. apa jaminan PAS tidak akan terikut rentak PKR dan DAP jika ditakdirkan Allah memerintah negara?

jwpn: kalo PAS kamu katakud tuggangann PKR dan DAP, UMNO pulak kuda betina untuk tujuan beranak oleh MCA, MIC dll parti komponen..

7)saya bukanlah favor UMNO. tetapi setakat ini, itulah platform terbaik umat Islam bernaung, biarpun banyak kekurangan. walaupun kurang, tetapi lebih baik drpd PAS.

jwpn: sah ko ni umno..PAS yg mengharamkn arak, judi, pusat pelacuran, pusat maksiat..manakala umno pula yg menghalalkannya..adakah umno lg baik drp PAS? ko ni bodoh macam lembu...

Anonymous said...

Kalau balas komen tu tak mention bodoh, bangang dan maki hamun tak boleh kee..???...memang susah nk ubah dah ni...

pis said...

gambar yang saudara blogger kembarkan adalah fitnah golongan tahap dajal yang telalu hina. sila tuan blogger edyesdotcom dapatkan web site yang sebenar untuk menarik balik fitnah tahap dajal ini suadara ini. saya kesian saudara tertipu dan menipu orang lain. bertaubatlah saudara. sila layari http://www.islamicfashionfestival.com.hentikan fitnah yang amat dasyat ini.

Anonymous said...

Kesian ,,, nak hina Nabi kena pakai niat ke? kerana ada manusia mcm ni orang melayu selama ditipu oleh umnoapco...

Anonymous said...

umno x pernah maki hamun ke... baru2 ni di Besut... seorang tok guru penceramah undangan derih jusoh berpuluh kali sebut perkataan 'gilo'..

bukanlah minda kamu... bak kata perpatah " berpuluh kapal masuk, kamu masih lagi bercawat"

Anonymous said...

saya tak menyebelahi mana2 parti politik..sbb dua2 sama je..perjuangan parti dah bukan main suci lagi murni, tup2 dapat pemimpin tak berwibawa..doa2lah agar pemimpin yg dijanjikan segera muncul..kita perlukan pemimpin yg btul2 bersih untuk memperbaiki kerosakan ummat dan masyarakat..pemimpin yg ada hari ni dah hilang wibawanya..dah tak mampu mengatasi..malah makin merosakkan..

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan