Thursday, September 16, 2010

Lim Guan Eng Mencela PERKASA !!

Apabila LGE menyebut InsyaAllah...
what a very touching moments...

Kesempatan ini saya usulkan entri-entri yang diterbit sepanjang pasca Aidilfitri untuk bacaan anda semua (bagi mereka yang terlepas pandang)

Semoga kita sama-sama dapat berfikir dengan terbuka, apakah yang terbaik untuk masa depan anak bangsa kita... Kepada rakan seperjuangan yang selalu mengunjungi blog edyesdotcom, supportlah blog ini dengan menjadi Follower... sesungguhnya setiap seorang dari kita adalah pejuang!

5 comments:

joecharlie said...

TERKINI - Blogger GAP,RBF,Parpu Kari, Megat Pisau Antara Yang Di Tangkap!!!
Thursday, September 16, 2010
Putrajaya 16 Sept : Kira kira 30 ribu ahli Pakatan Rakyat DAP, PAS dan PKR telah berhimpun di Sekitar Putrajaya bagi meraikan kemenangan mereka dalam menawan Putrajaya apabila kerajaan Barisan Nasional yang di terajui Dato Seri Najib tumbang awal pagi tadi.


Mengikut Laporan dari wartawan yang bertugas di lapangan Papa Diva memaklumkan bahawa pejabat pejabat kerajaan pada waktu ini sedang di kepung oleh penyokong penyokong pakatan rakyat yang mana sambil melaungkan "Berambus" kepada semua kakitangan kakitangan kerajaan yang ada di dalam bangunan.


Kereta kereta Menteri, Timbalan Menteri dan juga semua kereta Rasmi kerajaan telah berjaya di rampas oleh para penyokong Pakatan Rakyat malah Lori Najis yang di terdapat di Putrajaya juga berjaya di rampas oleh mereka ini.


Di Hadapan bangunan Utama pejabat Kerajaan Malaysia Dato Seri Anwar Ibrahim di iringi Tuan Guru Haji Hadi selaku Presiden Pas dan juga Lim Kit Siang DAP mengangkat tangan kearah para penyokong mereka sambil melaungkan "Reforbasi" berulang ulang kali sambil di ikuti oleh para penyokong Pakatan Rakyat yang jumlahnya hampir 10 ribu orang.


Kelibat Dato Seri Najib, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan para Menteri serta Timbalan Menteri tidak kelihatan pada masa ini di percayai telah bergegas keluar dari pejabat masing masing apabila Putrajaya berjaya di Tawan Pakatan Rakyat awal pagi tadi.


Laporan juga memaklumkan tedapat segelintir penyokong PAS yang telah berguling guling di atas jalanraya Bagi meraikan Kejayaan mereka menawan Putrajaya.


Kelihatan juga Roney Liu DAP dan penyokong mereka berarak memasuki Bangunan Kementerian Dalam Negeri. Namun sumber tidak dapat mengesahkan apa yang di lakukan oleh beberapa pemimpin DAP dan penyokong mereka di dalam Bangunan tersebut.


Mengikut laporan dari ibu pejabat Bukit Aman, arahan telah di keluarkan awal pagi tadi oleh Dato Seri Anwar Ibrahim selaku ketua Umum Pakatan Rakyat bagi mengerahkan Pasukan Keselamatan mengkuatkuasakan ISA dengan serta merta kepada mana mana Rakyat yang menentang kerajaan baru Pakatan Rakyat.


Laporan dari Haprakdaily juga memetik bahawa Pihak Polis telah berjaya menahan berpuluh puluh orang Blogger di bawah Tahanan ISA kerana mengeluarkan kenyataan yang menentang Kerajaan Pakatan Rakyat.


Di antara Blogger Blogger yang di Tahan di Bawah ISA awal pagi tadi:
GAP
Megat Pisau
Parpu Kari
DET
Garam Manis
Panglima Perang Cyber
RBF
Medan Info
Keris Putra
Jefrry Damien

Dan beberapa puluh lagi blogger lain.


Dalam usaha penahanan Blogger di bawah ISA awal pagi tadi juga satu kekecohan berlaku apabila seorang Blogger yang paling di Kehendaki Kerajaan Pakatan Rakyat Papa Gomo telah berjaya melepasi sekatan pihak Polis, Kastam, dan Imigresen dan telah melarikan diri dengan berlepas menaiki pesawat Air Asia menuju ke Bangkok, Thailand.


Laporan lanjut akan menyusul berhubung Kejayaan Pakatan Rakyat menawan Putrajaya dari wartawan Lapangan Papa Diva..........


Psssttt...bye bye...Gomo dah berlepas ke Bangkok dan Cambodia! He he he! Jangan marah ye!

We Have A Number???


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Karangan GOMO at 10:30 AM

Anonymous said...

Ya Allah, Ya Tuhanku,

Kami mohon agar kau makbulkan permintaan saudara Gomo..Seagama kami tapi tak sure dia Melayu ke tak..agar apa yg dikarangnya berjela2 kat blog ni dimakbulkan permintaannya..

Amin..

Dulu UMNO...Sekarang PERKASA!

dianas said...

rajin betul gomo mengarang. macam sial :)

joe penang said...

Kalu ada sesiapa bleh cadang lge tukar cuti mingguan ke hari jumaat...

p/s:kalu ko nak hantar artikel kat kedah lanie. Emelkan je ke KedahLanie@gmail.com.
Takat buat rayuan kat comment depa x layan kot

Edyes said...

salam joe penang,

edyes merupakan penulis tamu di blog kedahlanie...

tapi kadang2 edyes bagi comment supaya artikel cepat up di blog kedahlanie selaras dgn isu semasa...

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan