Tuesday, September 15, 2009

Rakyat Tempatan Dilayan Umpama Kelas ke-3 oleh Kerajaan Malaysia !

Aku dah lama dah cakap.... rakyat negara nie dah 50 tahun lebih kena kencing sampai hancing !!

tengok sedutan kat bawah nie..

Proton di eksport ke Australia lalu di ubah nama dan specnya juga berubah secara mendadak.

1. Enjinnya standard berkuasa 1.6 (berbanding di sini 1.3)
2. Mempunyai dua airbag ( di sini hanya satu untuk driver)
3. Yang paling menarik; harga di sana hanyalah AUD13,000. (Convert sini tak sampai Rm40,000)
4.Support after sales dan warranty yang lebih ditawarkan (berbanding dengan sini)
5. Sudah tentu dari segi kualiti,kereta Proton yang dieksport jauh lebih baik berbanding kereta yang dijual di sini,jadi warga Australia perlu sedar bodohnya mereka jika tidak memilih Proton S16.
6. Ada immobiliser (kat sini,takde)
7.Tambah lagi satu,baru tau tadi,tayar spare yang dibagi kat Australia saiz sama dengan stended (kat negara pengeluar,saiz kecik).

Lagi, ... klik sini atau sini

aku dah tau dah, kerajaan memang bangsat ! refer balik entri aku tahun sudah...

3 comments:

Anonymous said...

apakah selaras dengan war2 kerajaan....." rakyat diutamakan". Ya...... rakyat asing.......
kerajaan yang dilantik hari ini harus sedar bahawa mereka di atas sana adalah lantikan rakyat. apakah ini balasannya. jangan suruh rakyat berterima kasih pada kerajaan tapi kerajaan harus berterima kasih pada rakyat.

Hanief said...

Tak ramai yang tahu siapa dia penasihat Proton

SEBETULNYA said...

BETUL KE NI?....BIAR BETOL!

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan