Sunday, July 25, 2010

Mufti sial cakap pusing-pusing !!


Hari ini;
“Kami memang tidak membincangkan langsung pasal kerjasama Umno dan PAS tetapi perpaduan orang Melayu di negara ini kerana kami melihat orang Melayu semakin berpecah.
“Kami hanya membincangkan soal bagaimana untuk mencari jalan penyelesaian untuk menyatukan perpaduan di kalangan orang Melayu, itu sahaja.

“Langsung tidak menyentuh soal kerjasama politik Umno dan PAS,” - Harunsani Zakaria
 
Hari itu;
Saya Sedia Jadi Orang Tengah - Harunsani Zakaria

Justeru itu, siapakah yang berada di kiri dan kanan Harunsani sekiranya dia bersedia untuk menjadi orang di tengah-tengah jika bukan PAS dan UMNO - dua parti melayu yang salah satunya memperjuangkan Islam !

Kalau orang UMNO cakap pusing-pusing, aku tak kesah sebab diorang memang kaki pusing. Tapi bila mufti yang dengan riaknya berkata "Saya Mufti, takkan saya berbohong" sanggup menipu apabila telah didedahkan menipu!!! 

Oh saya silap... saya tak patut berasa terlalu upset jika Harunsani itu UMNO ugamanya...

niamakahai!! tak pasal2 blog aku tercemar dek kata nista terhadap seorang mufti !!

10 comments:

m Kapoor said...

Hai Pak Mufta HarusSana- HaramSini,
Semalam hang cakap lain...hari ni bi9la Dr Hassan Ali menafikan, hang dah mengeletar pulak....bukan pasal Kerajaan Perpaduan tapi penyatuan Melayu.

Kah...kah...kah...kan kantoi penipuan hang tu.

Macamana aku nak respek hang kali ni hahhhhhhh???

Isa said...

Fullamak... lu pun sudah pandai guna itu perkataan bro..

ha..ha..ha... cool bro...

Edyes said...

Itulah... gua cuba guna pendekatan rasional dan bersikap cool... tapi kali nie gua tewas dgn mufti pembohong...

lu tau kan... berbohong sesudah ditangkap membohong...

Tak tau nak sokong sape dah said...

Ulama akhir zaman...

Presiden pan pun pernah tipu kita apa? Last sekali kantoi.

mountdweller said...

Salam sdr.

Salahkah kalau kita berniat menegur? Kalau teguran dengan baik akan dipusingnya maka maki adalah berpatutan!

Kalau tidak kita yang menegur siapa lagi yang sanggup?

cahaya said...

ambik berat
Siapa pun engkau di Tanah Melayu ini..,
"hendaklah kamu berwaspada dgn kata kata kamu.., seronok hanya sementara, syok hanya seketika..
sedarlah insaflah tengoklah dlm diri sendiri..
JANGAN AMBIK RINGAN dgn katakata kita, kerna segala cacian, makihamun, katanista semua itu adalah tipudaya iblisdansetan DAN ia pasti akan memakan diri sendiri.. kalu takpun, sudahtentu anak@ahlikeluarga engkau yang akan merana besok!!! semuanya kerana engkau!!
pesan aku, JANGANLAH engkau termasuk di dalam golongan org2 yang cerdik TAPI HINA di dalam berkata-kata..
Sedarlah insaflah.. hidup engkau pun dah taklama.. mungkin malam ini engkau akan dimatikanNya!!!
maka tatkala itu bersoraklah segala setan iblis dajjal laknatullah kerana telah berjaya membuatkan engkau mati di dalam kufur!!!!!!!!!!!
nauzubillah!!!!
"AMALKAN CARA HIDUP SIHAT, KATA-KATA BERNASIHAT AGAR ENGKAU SELAMAT DI DUNIA JUGA DI AKHIRAT"

"ISLAM ITU SELAMAT
ISLAM ITU SEJAHTERA
Elakkan dirimu dari terjerumus
ke DALAM NERAKA"

Anonymous said...

fuh kat atas islam for all, kat bawahnya, mufti SIAL, NIAMAKAHAI. fuhhhhh islamik habis, reform habis. dahsat dahsat.

Anonymous said...

"...tewas dgn mufti pembohong."

ini blog bukan mulut, tersalah tulis boleh backspace, tp kenapa tak nak backspace?

sebenci2 aku dgn pembohong, aku pun benci dgn org macam ko, where words are louder than its action. tabiat tipikal malay.

joecharlie said...

alhamdulillah Allah SWT memang nak naikan darjat Mufti aku ni bila ramai yang maki hamun/sumpah seranah cuma jawab semoga anda diberi taufik dan hidayat berterusan itu saja kan senang.

a.k.a said...

Tahniah kepada anda kerana berani melabelkan mufti dengan perkataan sedemikian. Nampaknya ilmu agama anda lagi tinggi dari taraf nufti. Inilah produk keluaran manusia berkiblatkan politik.

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan