Tuesday, March 23, 2010

Demam masuk hari ke-6

Salam 1israel,

Demam sejak hari Khamis minggu lepas berlarutan hingga hari ini. Tapi Alhamdulillah, hari nie yang merupakan hari ke-6, demam dah beransur pulih... walaupun nafas dah berbau ubat anti-biotik, kencing pun dah berbau penadol!

Khamis pergi klinik dapat MC suruh balik rumah rehat, aku bantai dok office jugak. Malam tu keluar lagi sebab ada dinner dgn kengkawan lama. Sudahnya, balik terus menggigil demam.

Dapat ubat antibiotik, hari Isnin tinggal sebijik. Pergi hospital Pantai buat blood test mana tau kalau2 kena denggi ke? result blood test, pallet rendah. takde denggi tapi ada viral... hari rabu kena check darah lg sekali, kalau pallet makin rendah, masuk ward la jawabnya.

Sekarang nie demam dah takde, tapi rasa mcm demam tu ada... badan still sengal2 tapi tak seteruk semalam dan kelmarin.

apa2 berita fasal politik aku tak berapa nak ambik tau time2 demam nie. harap semuanya ok lah. Pakatan Rakyat harus didokong sehingga tercapainya hasrat merakyatkan negara ini - negara rakyat !!

3 comments:

Tayadih Maysia said...

salam bro,

kalau denggi cuba pekena sup ketam. InsyaAllah mujarab. Pengalaman peribadi.

semoga cepat sembuh!

ali said...

Ooo den ingatkan poie menikah lagi satu lopeh tu cuti. Ha Ha Ha.

Semoga copek sombuh hendaknya bro edyes :)

Isa said...

Habih.... kalau dah berembun tiap malam... mana tak demam beb....

Bini lu mesti suka kalau lu demam, sebab lu akan terjelepok kat umah jer...

ha..ha..ha....

Takecare bro... minum ayaq nyok... bagi cool badan... bukan air kencing badak tau...

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan