Thursday, August 30, 2012

Dataran Merdeka Kuning Menyala Warna Tuntutan Demokrasi!Secara berterus terang, aku lebih suka ada program di Shah Alam malam nie serentak dgn acara JanjiBERSIH di Kuala Lumpur... Semua pimpinan utama Pakatan Rakyat akan ke Shah Alam, tapi rakyat kebanyakkan (hampir semua telah pilih Dataran) akan berkumpul rai kemerdekaan di Dataran Merdeka! 

Ini satu perkembangan yang sangat baik... mungkin buat kali pertama satu perhimpunan besar-besaran tanpa membabitkan parti politik, hanya aktivis dan rakyat semata-mata!! Ayuh, buktikan rakyat boleh bersama berbilang bangsa, walaupun tiada parti politik menyertai secara langsung! Ini perhimpunan (sambutan kemerdekaan) rakyat yang sebenar!

Ayuh saudara2ku semua, inilah masanya... Jadikanlah satu noktah buat aparat pemerintah betapa inilah sambutan kemerdekaan terakhir di bawah regimnya yang zalim lagi menindas - dengan Dataran Merdeka kuning menyala warna tuntutan demokrasi!

#JanjiBERSIH Kemerdekaan Sebenar - Merdeka Rakyat !!

Edy Noor Reduan
Solidariti Anak Muda Malaysia


2 comments:

Anonymous said...

Zalim kepala otak kau..

Kump. Anak2 Muda Keluar UMNO said...

.

(( Take Note )) UMNO BODOH - Kenapa BN Tak Buat HUDUD Sejak 50 Thn dulu?Tak ada apa yg perlu dijelaskan lg. Tak ada apa yg perlu diterangkan lg. Tak ada apa yg perlu diperincikan lg. Pemuda dan Puteri UMNO sememangnya BODOH.

Bila kaum Cina menolak HUDUD, pandai pulak mereka sibuk2 nak bercakap pasal HUDUD. Yg Barisan Nasional yg dah memerintah lebih 50 tahun tak pernah buat HUDUD , 'Ada ko kisah'? Kepala otak pemuda dan puteri UMNO letak kat mana?

Bodoh sangat kalau ada orang kata mengundi UMNO yg dah memerintah 50 tahun tanpa HUDUD lebih baik berbanding kaum cina yg tak faham HUDUD menolak HUDUD.

Jadi, fikirkan sy ada alasan cukup kuat kenapa menolak BN dan menerima PAKATAN RAKYAT. Sememangnya mereka tak pernah buat HUDUD sejak 50 tahun dulu. Dan pemuda dan puteri UMNO memilih utk jadi BODOH.


(Edit, copy & paste dari 'Page FB Kump. Adik2 Keluar UMNO')

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan