Thursday, December 17, 2009

Ada Jugak Orang Malaysia Sokong Vietnam ?

 Posting di bawah ialah post edyes di Tranungkite memandangkan ramai sangat yang sokong Vietnam di arena forum TKO. Di bawah adalah kenyataan rasmi dari edyesdotcom kepada mereka2 yang tak segan sokong Viet. untuk tatapan pengunjung;


Kalau korang nak tau, team Malaysia kali ini adalah team paling kuat berbanding Thai, Viet dan yang lain2.

Masa lawan Viet dalam kumpulan hari tu, mungkin ceritera perlawanan tu yang berpunca dari kepincangan pengadil memberi kelebihan penuh kepada vietnam. Namun perlawanan repeat kali nie menemukan buku dan ruasnya.

Korang tengok la malam nie macamana vietnam kena ratah dengan team rajagopal. Korang yang sokong vietnam nie rasa viet tu kuat sangat ke? Dia ratah singapura yang tiada pemain import! draw dgn Thai, draw dgn timur leste 1st half. kuat sangat ke?

yang sokong vietnam tu boleh la tukar kewarganegaraan, carik balik uri yg mak bidan korang tanam dulu, gi tanam balik kat tanah vietnam. kalau kat jepun korang sebut sokong team lain mcm nie boleh kena penampar jepun. kalau kat korea korang sebut sokong team lain mcm nie boleh kena penampar korea. kalau tak sokong team negara sendiri, kenapa sibuk sokong team luar?

aku tak rasa optimist untuk katakan Malaysia akan hentak vietnam kaw kaw! Kena yakin jugak team kita nie boleh pergi jauh. MU pun hampir tersungkur berbanding team senior yang kalah 6-0 lepas tu bila habis game, BERLARI si sharul azhar mintak tukar baju dengan beckham. Dah dapat baju beckham melompat2 macam beruk tak sedar diri dah kena 6bijik tanpa balas. ok berbalik kepada final sukan SEA.

Percayalah kali ini kita boleh menang lawan viet. bukan aku nak suruh korang sokong presiden FAM ataupun KJ, tapi demi kebangkitan pasukan Malaysia dalam arena bolasepak moden. Bila lagi nak bangkit kalau bukan hari nie? Ini pasukan masadepan! Bagi peluang untuk diorang cipta satu titik kebangkitan. Sokonglah diorang, bukan sokong viet!

Akhir kata, Final nie kira satu open game, tak macam semi-final. The Best Team Win. bak kata Alan Haris, "if you cant score, how could you win?". So, All the best untuk pasukan Harimau Malaya untuk score sebanyak yg boleh.

ulasan penuh edyes di sini

yang nie pulak ulasan masa lepas menang lawan Laos



5 comments:

Isa said...

Malaysia kena hentak dengan Vietnam 2-0... ha..ha..ha...

Bro,

Hg tukar la url link aku tu kepada http://ikutsukaakuisa.blogspot.com

Dah 3 hari tak bergerak kat bloglist hang, sebab url lama ada problem.

Edyes said...

ok bro.. aku dapat sms bro semalam... lupa tukar..

jap yer...

sapa yang kena hentak nie? Malaysia ke Viet?

armouris said...

hati-hati kecederaan semasa bermain bola sepak - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

marhaenr said...

kecoh la lu..menang dengan vietnam pun nak bangga ka?? dapat draw dengan man utd sebab man utd bukan bengong cam mesia ni...pre season beb..main utk training...jangan injured...dah la jemput man utd kena bayar..

nak sokong tim bola mesia ni wa rasa meluat beb...bukan pe...duit habis berjuta2 bagi kat mangkok2 ni yang takde kasi sumbangan apa pun...kalau habis berjuta tapi main tahap gempak sampai bleh masuk world cup takpe la jugak...ni stakat tahap bdak2 bengong, sepak bola pun tak betul2..tu yang nak dibangga ka..??

masalahnya,tim mesia ni hari2 training cam org lain...kemudahan dasat...insentif gempak...sikit2 dapat tanah...dapat datuk...walaupun main cam cibai...

ni la masalahnya mesia...nak main bola pun kena guna duit peruntukan kerajaan...berjuta habis untuk 18 ekor mangkuk konon utk harumkan nama negara...dalam masa yang sama berjuta lagi rakyat mesia miskin kat kampung2 sampai tak makan...masalah pesakit2 tak dapat rawatan yang baik kerana kekurangan duit di hospital2 berlambak...mati free je lebih2 org melayu.....apa usaha kerajaan nak selesai masalah tu..??

ni tak habis2 nak bangga sebab menang final dengan vietnam...alahai...budusnya melayu...tu sure cerita tak habis sampai 20 tahun lagi tu....

Selamatkan PAS & TGNA said...

Banjari,kirim salam dekat Ahmed.

Siang tadi aku nampak MRK Banjari panjat tangga PMBK.

Collect duit dengan "bos" kau orang ke?

Friday, December 18, 2009
Saynotomunafiqeen Bakal Dikenakan Tindakan Undang-Undang!

Ni lagi 1 fitnah jahat si saynotomunafiqeen. mintak dia bertanggungjawab keatas tuduhan yang dia buat pada Anual Bakhri segera sebelum tindakan diambil oleh Anual Bakhri.

Dibawah ni artikel dari blog saynotomunafiqeen dan dibawah artikel ni ialah kenyataan balas mohon pertanggungjawaban dari Anual Bakhri.

seterusnya sila baca di - http://selamatkanpastgna.blogspot.com/2009/12/saynotomunafiqeen-bakal-dikenakan.html & http://www.esasterawan.net/esasterawan/1.asp?uid=46

Tukar Tiub - Brader Isham

Terkini di blog Aduka Taruna

Pak Bakaq si Penarik Becha

Comandante Che gue Bard

iklan