Thursday, March 8, 2012

GEMPAR!! Ugutan Oleh Ketua Pemuda Umno Bahagian Untuk Halang Ceramah ABU Esok(9Mac) di Wangsa MajuSeorang ketua pemuda Umno bahagian merangkap Timbalan Pengerusi Unit Media Baru (UMB) telah membuat satu ugutan terbuka terhadap Chegubard. Ia berikutan ceramah A.B.U yang akan disampaikan oleh Chegubard pada 9 Mac ini di sebuah lokasi pertindihan tiga parlimen iaitu kawasan Sri Rampai. Parlimen yang terlibat ialah Setiawangsa, Titiwangsa dan Wangsa Maju.

Ugutan Razlan berbunyi "Jangan salahkan Umno kalau tak balik Rembau", berbunyi seolah satu ugutan pukul/culik/bunuh sekiranya Chegubard meneruskan ceramah pada 9 Mac nanti. Ugutan ini juga merupakan satu usaha untuk menghalang Chegubard menyampaikan ceramah yang mendedahkan hubungan dagang Malaysia-Israel termasuklah pendedahan perniagaan minyak sawit secara terus ke Israel.Umno cuba mengepung maklumat dan kebenaran daripada sampai terus kepada rakyat. Pendekatan samseng berbentuk ugutan digunakan dan ia bukan dihambur oleh ahli biasa tetapi seorang ketua pemuda Umno yang juga memegang jawatan utama sebuah badan yang direstu oleh Umno sendiri iaitu Unit Media Baru. Jelas menunjukkan Umno panik dan terpaksa menggunakan pelbagai kekerasan dengan matlamat pihak polis menghentikan majlis penerangan yang berlangsung.


Walaupun diugut sedemikian rupa, saya yakin Chegubard dan penceramah lain akan tetap hadir di tapak ceramah yang bertempat di rumah yang berdepan dengan sebuah padang. Sila rujuk poster di bawah untuk mengetahui lokasi ceramah;


Ketua pemuda Umno Seputeh ini juga pernah membuat fitnah besar ke atas kerajaan negeri Selangor kononnya terlibat membangunkan gereja terbesar asia tenggara - klik entry Pembinaan Gereja Terbesar di Selangor Guna Tanah Rezab Melayu ??


EDYES
Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM)

3 comments:

south gate keeper said...

salam komrad,

pasal ugutan ni takkan nak repot polis kot??

polis kawan depa. sendiri mau lawan laa.. baru solid :)

separuh jingga said...

Salam,,,
Tuan empunya blog,, mohon link kan blog http://separuhjingga.blogspot.com/ di blog tuan,, Blog tuan saya dah link dalam blog saya.. Terima kasih.

Anonymous said...

fight fire with fire!...