Friday, October 8, 2010

Pengguna Gen2 dan Neo - Sila Ambil PERHATIAN !!Di bawah ini adalah bonus... kah kah kah kah kah kah kah kah....


Video-video di atas adalah hasil nukilan hanief.blogspot @ malaysianews

EDYES @ edyesdotcom adalah penyiar tidak rasmi hasil video malaysianews!

1 comment:

Anonymous said...

salam, saudara penulis, amin ahmad,

ketua AMK kita dh jangka siapa akan menang iaitu Chegu Bard. Chegu Bard dapat sokongan solid,
aku bukan over confident tapi insya Allah beliau akan menang.

So aku rasa lebih baik saudara buat artikel tentang siapa yang layak, siapa calon yang cukup pencalonan, dan siapa yang bakal menang jawatan Timbalan Ketua AMK.

Jawatan timbalan ketua AMK lebih panas berbanding Ketua AMK. Persaingan Ketua AMK amat tidak sengit manakala jawatan Timbalan Ketua AMK dilihat lebih sengit kerana peluang calon adalah agak sama rata.

antara calon yang dijangka

1. Jonah (ketua AMK Selangor - yang kononnya dipinggirkan MB Selangor - aku tak pasti)
2. Amir Saari
3. ...........
4. ..........
5. Nurul Izzah (tapi aku rasa masih tak cukup pencalonan)..

aku harap artikel tentang kewajaran dan ketidakwajaran Nurul Izzah bertanding Timbalan Ketua AMK diperhebah, diperkarangkan dan diperhalusi oleh saudara penulis.

Isu ini lebih diminati berbanding kisah-kisah yang tertera di atas. Artikel di atas terlalu ilmiah dan berat sehingga tidak menemui klimaks dalam pembacaan. Karya-karya politik memerlukan "isu" panas utk dihurai. Karya politik juga memerlukan "bahan panas yang benar-benar diminati pembaca" utk dihidangkan. Artikel saudara telah sampai ke siri 11.

Mungkin telah sampai masanya Siri ke 12 utk saudara menyentuh "isu panas", berkenaan Nurul Izzah yang dilihat sangat LAYAK untuk bertanding Timbalan Ketua AMK dalam usaha menarik semaksimum mungkin sokongan anak muda wanita TERHADAP KEADILAN.

Penulisan saudara kearah mengilhamkan idea kepada bakal pemenang kerusi KETUA AMK utk direalisasikan setelah menang dan seterusnya meng"klimaks"kan siri artikel saudara dgn paparan berkenaan peri pentingnya diwujudkan "PUTERI KEADILAN" dalam usaha mewujudkan daya saing kepada PUTERI UMNO adalah sesuatu yang amat dinanti-nantikan.

Suara WANITA MUDA dalam keadilan telah tenggelam dek kerana suara "LELAKI MUDA" KEADILAN yang agak lantang. WANITA MUDA perlukan platform baru agar suara mereka dapat didengari dengan lebih jelas dan sampai ke akar umbi.

Dengan kewujudan WANITA MUDA KEADILAN (Puteri KEADILAN), dijangka akan mampu menarik lebih ramai WANITA MUDA menyertai KEADILAN dan ianya mampu menjadi alternatif terbaik kepada WANITA MUDA yang kini kelihatan sangat "RANCAK" menyertai PUTERI UMNO yang dilihat lebih "feminin, berdaya, versatile dan sensasi".

SUARA WANITA MUDA tenggelam dalam AMK, kali terakhir suara wanita MUDA bergema ialah ketika SHARIFAH SHAHIDA menjadi Naib Ketua AMK, selepas era SHARIFAH SHAHIDAH, suara wanita muda keadilan dilihat lesu dan tiada lagi bergema lantang sepertimana SHARIFAH SHAHIDAH.

Kini SHARIFAH SHAHIDA telah dilantik menjadi Timbalan Setiausaha Agung KEADILAN. Pengganti beliau masih belum menyerlah, mungkin dgn kewujudan PUTERI KEADILAN. Proses menjelmakan SHARIFAH SHAHIDA versi 2 akan lebih cepat menjadi nyata.

NURUL IZZAH dilihat paling layak menjadi Timbalan Ketua AMK, dan seterusnya berpakat dengan CHEGU BARD sebagai KETUA AMK utk mengasingkan entiti AMK kepada dua iaitu PEMUDA dan PUTERI. Chegu Bard akan terus kekal sebagai KETUA PEMUDA, manakala Nurul Izzah wajar dilantik KETUA PUTERI, ianya amat sesuai dengan gelaran beliau sebagai Puteri Reformasi.

-Chegu Bard for Ketua AMK, nurul izzah for Timbalan ketua AMK-