Tuesday, August 5, 2008

Gempar : Laporan HKL Bocor, Tiada Sodomi Berlaku !

Salin dan tampal...

Tahap kesahihanya tidak pasti, kita juga tidak sewenang-wenangnya menghadam semua berita yang tersebar. Namun, tatkala krisis sebegini, berita di bawah membayangkan kebenaran yang bakal meranapkan perancangan dangkal !Hospital Kuala Lumpur hari ini telah mengeluarkan laporan di mana Dato’ Seri Anwar Ibrahim tidak terlibat dalam kes meliwat Saiful. Laporan ini telah di bocorkan oleh salah seorang pegawai di hospital berkenaan dan Pejabat Parti Keadilan telah menerima laporan tersebut pada tenghari tadi.

Ternyata Dato Seri Anwar tidak bersalah dan pihak kerajaan cuba untuk mereka cerita demi kepentingan politik mereka. Sejurus menerima laporan tersebut ketua wanita keadilan Puan Zuraida Kamaruddin telah menghadiahkan sejambak bunga bagi mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak hospital berkenaan kerana tulus, jujur dan amanah.

10 Jambak bunga yang di hadiahkan sebenarnya ada motif yang tersirat.

Bunga yang di hadiahkan Puan Zuraida adalah untuk menyampaikan mesej bahawa pihak Parti Keadilan sudah mengetahui mengenai laporan perubatan tersebut. Pihak Hospital agak terkejut kerana laporan yang asal itu telah di bocorkan.

Menurut sumber sejurus laporan perubatan rasmi telah di keluarkan ternyata DSAI tidak bersalah namun Pihak Kerajaan berusaha untuk menukar fakta dengan menyuruh Pihak Hospital untuk menukar kembali laporan tersebut. Namun malang ianya sudah terlambat. Salah seorang pegawai di hospital berkenaan sudah tidak mahu terlibat serta bersubahat untuk melakukan jenayah tersebut. Walau selicik mana sekalipun jika pekara itu benar walau di sorokkan tetap akan timbul kebenarannya.

Dato’ Seri Anwar juga sebelum ini telah membuat kenyataan walau apa sekali pun yang terjadi Beliau tetap akan bertanding walau waktu kempennya berada di Balai Polis. Namun dengan laporan perubatan yang sahih dikeluarkan tidak ada sebab lagi untuk DSAI ditahan.

Jika ramai yang sedar Pihak B.N juga ingin mempermainkan lagi rakyat dengan kenyataan mereka untuk turunkan harga minyak. Jika benar ingin turunkan, turunkan sekarang. Jangan tunggu sehingga pilihan raya kecil tamat. Semata-mata ingin menipu pengundi. Dalam debat baru baru ini mereka memberitahu bahawa minyak tidak boleh diturunkan dan mengangap DSAI hanya beromong kosong.

Tetapi sebaliknya mereka yang tidak bijak dalam mengurus ekonomi. Menurut mereka harga minyak tidak boleh turun kerana mengikut harga pasaran global. Tetapi bila sudah hampir dengan pilihan raya kecil tiba-tiba sahaja ingin menururunkan harga minyak. Adakah ini yang di katakan harga global ? Adakah kerana Permatang Pauh Harga Global minyak terjejas ? Hebat sungguh penipuan keajaan BN. Ini jelas membuktikan mereka tidak pandai dalam ekonomi. Padanlah Malaysia mengalami kemerosotan kebelakangan ini.

Ini merupakan berita gembira bagi rakyat Malaysia. Akhirnya komplot mereka sudah hampir terbongkar dan cerita yang semirip novel ini sudah mahu sampai ke penghujungnya. Nantikan kesudahannya dengan penangkapan seorang demi seorang dari ikan yang kecil hingga ke ikan yang besar.

Bersambung…

http://www.p99ampang.com

edyes wrote:

Saya akan cuba pastikan kesahihan berita ini.

In the first place, I believe Anwar not guilty at all !


No comments: