Monday, August 1, 2011

Siaran ulangan : Ribut Luar Biasa Sambut Rosmah dan Najib ke Port Dickson ?Siaran ulangan : Ribut Luar Biasa Sambut Rosmah dan Najib ke Port Dickson ?

Semalam majlis Perbarisan Tamat Latihan Perdana yang di adakan di Pusat Latihan Tentera Darat (PUSASDA) telah disempurnakan oleh Rosmah dan najib Tun Razak telah mendapat kejutan luar biasa.

Tidak pernah Port Dickson dilanda ribut sedemikan rupa tetapi semalam ribut teruk melanda Port Dickson. Pokok-pokok tumbang, kenderaan banyak yang rosak terutamanya dikawasan letak kereta di PUSASDA. Menurut saksi yang ada ditempat kejadian khemah di tapak program juga musnah berterbangan.

Kawasan yang tidak pernah banjir, banjir teruk. Kawasan yang yang sering banjir seperti di Bandar Sunggala pula tidak banjir. Kubah Masjid terbang.

Bukan sedikit kemusnahan yang berlaku. Semoga 'cuitan' kuasa alam yang mendemonstrasikan kuasa maha Pencipta ini menginsafkan dan mengingatkan kita untuk mengenai betapa pentingnya menjauhi sikap bongkak dan zalim.

Dipetik dari blog chegubard

1 comment:

otaklunyai said...

Orang2 yang engkar kepada perintah Allah malah mempersendakan Syariat Allah dan Rasulullah akan dibenci dan dilaknat oleh makhluk2 Allah yg lain...
Bila buat sambutan maulidur rasul bukan main hebat... macam dialah yg pailing sayang kepada nabi .. tapi bila masuk bab ikut sunnah Rasulullah dialah penentang utama... malah buat main2 dgn sunah Rasulullah.. inilah manusia yg berpura2 menjaga Agama Allah utk kepentingan dunia, pangkat dan kedudukan politik... tetapi hati dipenuhi syaitan