Monday, August 1, 2011

Adakah Ini Bala, Bila Rosmah-Najib ke Port Dickson ??Saya memetik kata-kata di bawah ini melalui akaun Facebook seorang komrad SAMM (Muhammad Saufi SAMM) yang berada di hari kejadian ketika Rosmah-Najib datang ke Port Dickson.


ASTAGHFIRULLAH,,!!!

inilah antara ungkapan yg kami anak2 muda Telok Kemang dengar apabila bertemu dengan semua ahli2 keluarga kadet penamat latihan tentera dan PDRM di PUSASDA tadi yang turut dirasmikan oleh najib tun razak / ROSMAH MANSUR / zahid hamidi / hisham the pon..

ADAKAH INI BALA...???
Apabila seorang bayi kecil berumur 3 bulan terbang ditiup angin kuat ketika ribut berlaku dan hampir jatuh kedalam longkang yg bertakung dgn air.

ADAKAH INI BALA...???
Apabila banyak kenderaan rosak teruk apabila ditenggelami air di kawasan yg sebelum ini BELUM PERNAH banjir.

ADAKAH INI BALA..???
Apabila beberapa biji kenderaan rosak dan hancur teruk apabila ditimpa pokok dan tiang2 elektrik..

ADAKAH INI BALA...???
Apabila 2 orang meninggal dunia ditimpa pokok ketika berada dalam kereta mereka.

ADAKAH INI BALA...???
Apabila khemah2 yg dipasak kuat di kawasan dataran lapang, terbang ditiup angin. Yang menjadi kehairanan, hanya khemah PDRM sahaja yang terbang dan hancur dibantai ribut, tetapi khemah2 kepunyaan tentera hanya mngalami sedikit sahaja kerosakkan.. fikirkan..

ADAKAH INI BALA...???
Apabila gerai2 peniaga2 kecil habis hancur dibantai ribut dan bertaburan diatas jlanrya..

ADAKAH INI BALA...???
Apabila bumbung-bumbung atap-atap rakyat yg tinggal berhampiran kawasan dimana PM dan rosmah ada, habis terbang dan hancur berterbangan..

ADAKAH INI BALA..???
Apabila kubah masjid bagan pinang tercabut dari tiangnya dan terhempas ke bumi

ADAKAH SEMUA INI BALA APABILA KAMI RAKYAT TELOK KEMANG MENYATAKAN DENGAN SEBENAR BENARNYA BAHAWA BELUM PERNAH BERLAKU RIBUT SETERUK INI, TATKALA SEORANG DUKUN DARI PUTRAJAYA HADIR BERSAMA SUAMINYA DI BUMI TELOK KEMANG INI...!!!


Gambar selepas kejadian dari Saufi - sila klik di sini

No comments: