Monday, August 23, 2010

Senjata Mereka Sudah Semakin Tumpul! Rakyat Celik dan Bijak !!

Politik perkauman sempit dan laungan bersifat rasis kini telah menjadi bahan ugutan dan senjata untuk meraih sokongan oleh pimpinan BN dikala terdesak, seolah-olah rakyat dengan begitu senang boleh dipengaruhi pada zaman langit terbuka ini.

Semua lapisan rakyat dalam negara kita agar dapat bertenang dan menilai dengan adil akan tiupan... api perkauman yang saban hari semakin menebal oleh pimpinan UMNO dan BN. - Tuan Guru Hadi Awang


Saya tidak punya masa yang lumayan untuk ulas berkenaan isu perkauman yang semakin dicanang, semakin tidak mendapat sambutan oleh semua golongan masyarakat di negara ini.

Janganlah sesekali kita meletakkan diri ini terdedah kepada api perkauman yang dipupuk oleh mereka, hanya kerana semangat assobiyah yang tidak membawa faedah. Mari kita tinggalkan segala sentimen perkauman itu nun jauh di dasar Jurang Mariana. Melayu, Cina, India, Iban, Kadazan, semua boleh hidup dengan adil di muka bumi Malaysia.

Sesungguhnya, Islam tidak pernah mengajar umatnya untuk bermusuhan antara kaum demi sebuah pemerintahan.

1 comment:

Art Pokon said...

Ya.....kita perlu bertenang...negara kita ada perlembagaan.....ingat senang ka nak ubah....ada akal...fikir....jangan jadi macam depa