Friday, December 18, 2020

Pertemuan Akhir Sebelum Tun M Letak JawatanTun M letak jawatan sahaja, kabinet PH tergugur secara automatik dan kerajaan PH tumbang..

Nak kata dah ada orang umum keluar PH masa tu, takde lagi yg keluar pada pagi tu..

Sebabnya dari waktu subuh 24 feb 2020 hinggalah pada waktu Tun M umum letak jawatan tu, takde siapa pun yg umum keluar PH lagi.

Mereka umum keluar PH HANYA apabila Tun M umum letak jawatan, keadaan itu semacam sudah dirancang..

"Tun umum letak jawatan saja, kami terus umum keluar PH"

Masa pagi 24 feb tu, Tun dah tak datang pejabat, call sudah tak berangkat..

Pergi ke rumah Tun M pun, sudah tidak mahu berjumpa, jika Kak Wan tidak berkeras naik sendiri ke atas jumpa Tun M masa tu, mmg pakai melangut kat bawah je lah DSAI, Mat Sabu dan Lim Guan Eng..

Bila Kak Wan dah jumpa, ada pulak syarat..

Tak boleh naik serentak 4 orang tu, kena jumpa sorang²..

Padahal semalamnya Muhyidin, Azmin dan lain² MP yg terlibat dalam komplot Sheraton boleh terus jumpa serentak, tiada bersyarat² pulak..

Malah, pada petang selepas Kak Wan, DSAI, Mat Sabu dan LGE berjumpa Tun M dengan bersyarat sedemikian, petangnya Muhyidin , Azmin dan MP² lain bebas je berjumpa dengan Tun M..

Tang mana yg korang tak faham ni?

Perancangan untuk ganti kerajaan PH dengan satu kerajaan baru di mana rancangan awalnya Tun M akan tetap jadi PM adalah rancangan Tun M sendiri.. sebab berkeras taknak bagi Anwar jadi PM.. Tapi akhirnya sendiri yang tercyduk..

Selepas puluhan tahun, pembangkang diberi peluang menjadi kerajaan, kita angkat individu yg akhirnya menjatuhkan kerajaan yg kita usahakan sekian lama..

Lepas dia khianat, kita nak angkat dia semula?

PS: walaupun C&P dan tiada penulis asal, tetapi apa yang ditulis ini sangat masuk akal..

No comments: